Querella contra sis ajuntaments gironins per reprovar el rei

L'Advocacia de l'Estat els denuncia per aprovar mocions de suport a la reprovació del Parlament a Felip VI
El rei Felip VI
El rei Felip VI

L'Advocacia de l'Estat ha portat al jutjat sis ajuntaments gironins que van donar suport a la resolució del Parlament que reprovava el rei Felip VI per haver justificat la violència de l'1 d'octubre. El jutjat dóna ara 20 dies als ens municipals perquè li enviïn els acords aprovats el novembre passat.

L'Estat ha presentat un contenciós administratiu contra els consistoris de Bolvir, Sant Julià de Ramis, Riudellots de la Selva, Torroella de Montgrí, Maià de Montcal i Pont de Molins per les mocions amb què condemnaven la intervenció de Felip VI en el conflicte polític i la justificació que va fer de la violència policial durant la jornada del referèndum en el seu discurs del 3 d'octubre. L'escrit, que van signar per fer costat a la majoria de la cambra, també apostava per l'abolició de la monarquia.

Ara el jutjat ha admès aquesta denúncia i reclama als ajuntaments que li enviïn la moció aprovada.

Marc Puigtió, l'alcalde de Sant Julià de Ramis, ha avançat a Catalunya Ràdio que els hi enviaran l'acord sol·licitat i ha afegit que si l'acaben anul·lant -com creuen que pot passar-, la tornaran a aprovar.

Puigtió és partidari que els 6 alcaldes donin, més endavant, una resposta conjunta a l'Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides