Qui posa en dubte el lideratge de Jaume Asens?

Jaume Asens
Jaume Asens

Jaume Asens ha decidit, prèvia petició de Pablo Iglesias, fer el salt a la política espanyola. Independentista convençut, Asens liderarà la candidatura dels Comuns d'Ada Colau. Malgrat tot, un ampli grup de dirigents del seu propi partit és escèptic sobre la conveniència de col·locar un independentista al capdavant de la llista per Barcelona. Així, en la reunió de la direcció, Asens va tenir més vots en blanc que afirmatius (no es podia votar en contra), la qual cosa ja dóna una idea de la contestació interna.

No sols els federalistes de l'antiga ICV el veuen perjudicial per a les seves aspiracions. Els seguidors de Podem a Catalunya també el posen en dubte doncs el veuen aliè a la seva formació política. No obstant això, Asens esgrimeix que ell és de Podem, a més de Barcelona en Comú, per la qual cosa el partit de Pablo Iglesias té el primer lloc a la candidatura. Segons Asens, va ser el mateix Iglesias qui el va encoratjar a fer el pas, la qual cosa va desplaçar Gerardo Pisarello, el seu company a l'Ajuntament, a la tercera plaça.

Asens és, encara, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i una de les persones de màxima confiança d'Ada Colau, de qui va ser parella. Asens també va tenir de parella una exparella del mateix Iglesias, la magistrada Amaya Olivas.

L'actual regidor i advocat de professió és un independentista convençut. Va ser ell qui va recomanar a Carles Puigdemont i Toni Comín que s'establissin a Bèlgica i, fins i tot, va acompanyar Comín. També ha dit que li agradaria ser l'advocat dels independentistes encausats. Les declaracions pro-independentistes de Colau serien fruit de la forta influència ideològica que Asens segueix tenint en l'alcaldessa de Barcelona, segons expliquen persones que els coneixen de prop.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides