Els Pares Paüls es venen el patrimoni a Vallvidrera per fer un hotel de luxe

L'Ajuntament fa un any que menysté les peticions veïnals per catalogar l'edifici com a equipament protegit per usos socials
La Llar Betània, una joia modernista, té unes de les millors vistes de la ciutat

La congregació de Sant Vicenç de Paül, els Pares Paüls, han decidit treure profit de les múltiples propietats que tenen repartides per Barcelona, i és aquesta la raó per la qual n'han venut la Llar Betània, al barri de Vallvidrera, a un fons inversor London Private Company per tres milions d'euros.

La intenció de la societat immobiliària és fer-ne un hotel de luxe, ja que en tenen llicència per portar-ho a terme, però han topat amb l'oposició veïnal, que amb el suport dels CDR de Vallvidrera, van ocupar l'edifici fa una setmana. Els 4.370 metres quadrats de parcel·la amb unes privilegiades vistes sobre Barcelona són un apetitós bocí del qual es podria treure molt rendiment. A més, l'edifici, en perfecte estat de conservació, és una joia modernista de finals del segle XIX.

Els veïns de Vallvidrera volen que la Llar Betània, com es coneix a l'edifici, sigui d'ús públic per a la gent del barri, i han fet saber el seu malestar al regidor del districte Jaume Asens durant el plenari de principis de març. Volen que l'edifici es destini a usos socials per evitar l'especulació immobiliària de la zona i la gentrificació. Fa exactament un any, el març del 2018, van demanar a l'ajuntament la protecció i qualificació de l'edifici com a monument catalogat, en un excel·lent estat de conservació, però no n'han rebut resposta. Preveient una possible compravenda de l'immoble, la cooperativa Sostre Cívic, amb el suport dels veïns, van fer una oferta de compra per 2 milions d'euros als pares paüls per fer-ne un recinte de cohabitatge sènior, però els 3 milions oferts pel fons d'inversió van ser més llaminers, i els frares n'han venut l'edifici al millor postor.

L'antiga llar d'avis és un edifici modernista que va ser inaugurat el 1886 com un hotel, el Buenos Aires. Als anys 60 va ser comprat per la congregació paulista que li va donar un ús social convertint-lo en residència per a la gent gran. Des del 2012 estava tancada i havia estat reivindicada en múltiples ocasions, pels veïns, com a equipament social.

Sembla però, que el futur de l'antiga Llar Betània està clar, tot i l'oposició veïnal, i implica convertir-se en hotel residència destinada a la comunitat àrab més elitista, almenys això és el que es desprèn del projecte que el despatx d'arquitectes ArquitActúa té, a la seva pàgina web, on ja en parlen de l'Hotel Vallvidrera BCN. Segons resa a la web, la reforma consisteix a ampliar l'edifici residencial per a convertir-lo en un hotel de quinze suites amb jardins i zona de golf… amb Barcelona als seus peus.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides