Quin exregidor d’ERC de Barcelona és contrari a feminitzar el llenguatge?

Tuit d'Agustí Soler contra el llenguatge feminista de la CUP
Tuit d'Agustí Soler contra el llenguatge feminista de la CUP

Agustí Soler i Regàs. Tot i haver nascut a Mataró va ser elegit regidor de l’Ajuntament de Barcelona el 1995 en representació d’Esquerra Republicana de Catalunya i es va encarregar de l'àrea de Drets Civils. Soler va mostrar la seva discrepància amb el text d’un tuit de la CUP que animava a participar en la manifestació a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya que tindrà lloc el proper dissabte. El tuit de la CUP Països Catalans deia: “16M. Recordeu! En una setmana som a Madrid amb companyes d’arreu dels pobles de l’estat dient #AutodeterminacióNoÉsDelicte”.

L’ex-regidor d’ERC va replicar escrivint: “Als companys no els voldreu? Expliqueu-me això del ‘companyes’ perquè, sincerament, no ho entenc. O potser és que s’està inventant una nova llengua? Sempre és bo saber-ho. Gràcies!”. Un tuitaire, Aleix Pellicer, va picar-li el crostó: “Senyor, és una manera de reivindicar el sexisme del llenguatge. No s’atabali que la seva masculinitat està sana i estàlvia”. I Soler va saltar, enfadat: “No fotem! No confonguem naps amb cols si us plau. Pregunteu a una filòloga com la M.Carme Junyent i us ho aclarirà. No té res a veure amb el sexisme aquesta pretesa moda. Em sap greu però és infantil. Salut!”.

Agustí Soler, que va néixer el 1946, va ser president de la Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans i es defineix com a “lluitador polític des de la clandestinitat, ha estat sempre a primera línia del debat i de l'acció política (des de les F.S.F, els anys 60, fins al PRC, passant pel BEAN, ERC, el PI o l'ANC) experiència que l'ha portat a adoptar aquella vella divisa impulsada pel gran patriota català Joan Ballester i Canals: Entre tots ho farem tot”. A Agustí Soler no li agradaria gens que aquesta dita canviés a "Entre totes ho farem tot".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.