JxCat tria Laura Borràs pel 28-A

Farà tàndem amb Sànchez, que no pot assumir l'escó en estar en presó preventiva i suspès de funcions
Laura Borràs
Laura Borràs

La consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, ha estat finalment l'escollida per ocupar la segona posició en la llista de Junts per Catalunya a les eleccions generals del 28-A, just després de Jordi Sànchez.

La tercera posició l'ocuparia la vicepresidenta del PDECat, Míriam Nogueras, i l'actual eurodiputat Ramon Tremosa, quedaria en quarta posició.

Amb aquesta alineació, Borràs seria de facto la propera cap de files de JxCat al Congrés, doncs Sànchez no podria assumir l'escó en estar en presó preventiva i suspès de funcions. I el salt de Tremosa de Brussel·les a Madrid aplanaria la possibilitat que el propi Carles Puigdemont sigui el candidat a les eleccions europees del 26-M, enfrontant-se de nou a les urnes amb el republicà Oriol Junqueras.

Borràs, que forma part de la direcció de la Crida i es va incorporar com a independent a JxCat, forma part del cercle de confiança de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, actualment instal·lat a Waterloo, i també de l'actual president del Govern català, Quim Torra. També manté una bona relació amb l'expresident Artur Mas.

Torra haurà d'assumir ara una crisi de govern per trobar un substitut a Borràs al capdavant de Cultura, com també haurà de fer-ho amb Elsa Artadi, que en una operació similar va de número dos de Quim Forn, en aquest cas a l'Ajuntament de Barcelona.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides