ERC i Bildu, socis després del 28-A

Volen crear un grup propi, tant al Congrés com al Senat
Arnaldo Otegi

Bildu i ERC han pactat crear un grup propi, tant al Congrés dels Diputats com al Senat, després de les eleccions generals del pròxim 28 d'abril, tot i que concorreran per separat. No es descarta que BNG o altres formacions puguin sumar-se a la iniciativa, segons han informat a Europa Press fonts de la coalició sobiranista basca.

Les mateixes fonts han assegurat que les dues forces polítiques no es presenten en coalició als comicis estatals pels requisits que s'estableixen per a això -per circumscripcions provincials, en lloc de per circumscripció única com en les europees-, però acordaran un programa de mínims per poder conformar el grup únic a les Corts Generals.

Oriol Junqueras encapçalarà les llistes d'ERC per Barcelona, mentre que EH Bildu decidirà en pròxims dies les seves candidatures.

El coordinador d'EH Bildu, Arnaldo Otegi fa setmanes que treballa per construir una "aliança sòlida" entre les formacions progressistes de les "nacions sense Estat", com Euskadi, Catalunya i Galícia, a favor del dret d'autodeterminació.

Tot plegat en línia amb la coalició formada per EH Bildu, ERC i BNG, que concorren junts a les eleccions europees sota la denominació d''Ara repúbliques', encapçalats per Oriol Junqueras.

Sobiranistes de Catalunya, amb ERC
D'altra banda, Comunistes de Catalunya, formació liderada per Joan Josep Nuet, ha decidit donar suport a un acord electoral entre ERC i Sobiranistes de Catalunya, la plataforma integrada als comuns i encapçalada pel mateix Nuet i per Elisenda Alamany. Així ho han anunciat a través d'un comunicat després d'haver consultat tota la militància del partit, que ha optat pel treball conjunt amb els republicans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides