Qui no votarà Manuel Valls malgrat anar a la seva llista?

Corbacho i Valls
Corbacho i Valls

Manuel Valls, el candidat de Ciutadans, tindrà un vot menys dels que pugui aconseguir dels barcelonins a les eleccions municipals de maig. El seu recent fitxatge, Celestino Corbacho, no el podrà votar, malgrat que és el número 3 de la seva llista.

L'explicació és ben senzilla: per fer-ho, Corbacho hauria d'estar empadronat a Barcelona i l'exalcalde de l'Hospitalet viu des de fa un temps a Coma-ruga, localitat del municipi del Vendrell, on es va traslladar a viure després de jubilar-se.

Corbacho es va desvincular del PSC ara fa poc més d'un any després de diverses desavinences i, alhora, sentir-se menystingut tant per l'actual alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, com per la direcció encapçalada per Miquel Iceta.

Malgrat que la seva dona ja participava en algun acte de Ciutadans (va ser vista en un míting d'Albert Rivera i Inés Arrimadas a Tarragona), Corbacho primer va fer pública la seva baixa del PSC, partit en el qual militava des de la seva fundació el 1978 quan la Federació Catalana del PSOE es va fusionar amb el PSC (congrés) i PSC (reagrupament), per després aparèixer en un acte polític de Ciutadans al Port de Barcelona sota el nom d'España Ciudadana (on també va participar Joan Mesquida, un altre fitxatge provinent del PSOE).

Corbacho ha estat el dirigent socialista que Valls ha estat buscant des que va iniciar la seva llarga carrera per intentar ser alcalde de Barcelona. Abans de Corbacho, Valls ha enviat missatgers a altres exdirigents del PSC, que han rebutjat l'oferta.

Corbacho, que al novembre farà 70 anys, ha estat alcalde de l'Hospitalet, president de la Diputació de Barcelona, diputat al Parlament i ministre de Treball amb José Luis Rodríguez Zapatero (2008-2010). En el PSC ha estat membre de l'executiva i president del consell nacional. Durant el tripartit de Pasqual Maragall, el llavors secretari d'organització del PSOE, Pepe Blanco, va sondejar Corbacho perquè refundés la federació catalana del PSOE, a la qual cosa no es va avenir i va informar ràpidament de les maniobres de Blanco a qui llavors era el líder del PSC, José Montilla.

Ara, passat el temps, Corbacho deixa aparcada la seva jubilació a Coma-ruga per embarcar-se en el projecte de Ciutadans, malgrat que no podrà votar al seu cap de llista.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari