Puigdemont entra al Parlament Europeu després del veto de Tajani

L'expresident trepitja la institució per primer cop des que viu a Bèlgica per visitar una exposició sobre el català
Puigdemont i altres exconsellers al Parlament Europeu

L'expresident Carles Puigdemont ha aparegut aquest dilluns a la tarda al Parlament Europeu per inaugurar una exposició sobre el català organitzada per l'eurodiputat Ramon Tremosa i l'ONG Plataforma per la Llengua. Puigdemont, que no era entre els noms anunciats en la convocatòria de l'ONG per a la inauguració de la mostra, ha accedit per primer cop a l'edifici de la institució des que viu a Bèlgica i ho ha fet convidat per l'oficina de Tremosa.

Els noms que sí que constaven en la invitació a la premsa són els dels exconsellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí, que ja han entrat anteriorment a l'edifici.

L'entrada a l'Eurocambra té lloc pocs dies després que el president Antonio Tajani vetés una conferència conjunta de l'expresident Puigdemont i el president Quim Torra adduint "motius de seguretat".

En tot cas, però, el veto a la conferència no mencionava explícitament que es prohibís l'accés de Puigdemont a la institució, que només podria impedir-se a través d'una ordre directa de Tajani.

D'altra banda, el Parlament Europeu ha autoritzat avui que el partit ultradretà Vox faci una conferència sobre Catalunya, anunciat per aquest dimecres. El president del Govern català, Quim Torra, ja anunciat que presentarà una queixa als grups de la cambra europea.

L'exposició que s'inaugura aquest dilluns duu per títol 'The Catalan Language: 10 million European voices' (La llengua catalana: 10 milions de veus europees), i s'ubicarà a la primera planta del Parlament Europeu fins al 8 de març.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari