Les defenses es queden a mitges amb Torrent

Marchena impedeix que preguntin al president del Parlament pels fets del 20 de setembre perquè no van sol·licitar-lo com a testimoni per aquesta qüestió
Roger Torrent
Roger Torrent

La compareixença del president del Parlament, Roger Torrent, com a testimoni al Tribunal Suprem ha conclòs amb un xoc entre les pretensions de les defenses i el president de la sala, Manuel Marchena.

Marchena ha impedit a diversos advocats de la defensa, entre els quals Andreu van den Eynde, que representa Oriol Junqueras, que interroguessin Torrent sobre els fets del 20 de setembre. Esgrimint la necessitat de protegir el principi de contradicció entre les parts, el magistrat que presideix la sala els ha recordat que si tenien interès en allò que Torrent els podia aportar amb relació a aquells fets l'haurien d'haver proposat com a testimoni sobre la qüestió, i ha indicat que l'"interès sobrevingut" fa que les preguntes siguin impertinents.

El testimoni de Torrent s'ha limitat a la seva experiència i coneixements sobre l'activitat parlamentària. El president de la cambra catalana ha declarat que el 10 d'octubre del 2017 "no es va votar cap document", sinó que es va celebrar "un acte fora del ple". També ha dit que Forcadell, quan es van votar les lleis de desconnexió els dies 6 i 7 de setembre, "no podia fer altra cosa que no fos admetre a tràmit les propostes", adduint que "la mesa no pot ser mai l'òrgan censor".

Però el vicepresident segon de la cambra, José María Espejo-Saavedra, de Ciutadans, ha expressat el contrari en resposta a la Fiscalia. Fora del Suprem, però amb relació a la mateixa qüestió, l'exdiputat de Solidaritat Catalana per la Independència Alfons López Tena ha aportat documentació a la Fiscalia sobre iniciatives presentades per grups de l'oposició que la mesa no va admetre a tràmit. López Tena ha acusat els expresidents del Parlament Carme Forcadell, Núria de Gispert i Ernest Benach d'haver mentit quan han declarat sobre aquest punt la setmana passada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides