Duran acusa Mas de rebutjar una proposta de Rajoy abans del 9-N

L'històric dirigent d'Unió revela una mediació frustrada entre els dos presidents
Mas i Duran
Mas i Duran

L'exlíder d'Unió Josep Antoni Duran i Lleida ha acusat l'expresident de la Generalitat Artur Mas de rebutjar "una possible proposta política" de Mariano Rajoy abans del 9-N.

En una entrevista publicada a 'El Periódico', Duran ha assegurat que l'aleshores president del govern espanyol va oferir negociar un acord polític que pogués ser votat pels catalans amb la condició que Convergència i Unió (CiU) prometés defensar-lo.

Segons l'exdirigent d'Unió, Mas va optar per l'independentisme "per falta d'aptitud política". Duran considera que el fracàs d'aquesta mediació no va ser "responsabilitat exclusiva de Rajoy", tot i que li recrimina que no intentés "reiniciar el diàleg".

En referència a la negociació del pacte fiscal del 2012, Duran ha criticat que Mas "va anar a la Moncloa perquè li tanquessin la porta i no va fer res perquè no se la tanquessin". En aquesta línia, un altre retret que fa a l'expresident de la Generalitat és haver "entregat el país a la CUP".

Duran també ha considerat Carles Puigdemont una persona "esbojarrada" i ha mostrat la seva perplexitat envers la decisió de Mas d'escollir-lo com a successor. A més, ha acusat Puigdemont d'haver liquidat el "rèdit" que podia extreure's del "gran error de l'Estat" arran l''1-O.

De la mateixa manera, ha apuntat que l'exvicepresident Oriol Junqueras, "que avui apareix com la persona més bondadosa", va "collar" Puigdemont per tal que "no convoqués eleccions i fos cap a la DUI".

L'exdirigent democristià també ha retret a l'expresident Jordi Pujol haver preparat "de forma tàcita" els catalans perquè poguessin "anar assumint el credo sobiranista". En aquest sentit, Duran ha assegurat que, "en el fons", Pujol sempre ha estat independentista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides