La Guàrdia Civil assenyala la cúpula dels Mossos en la instrucció de l’1-O

Informa el jutjat 13 de Barcelona d'una reunió amb T-Systems pel desenvolupament del DNI català i de 'software' d'intel·ligència
El complex central dels Mossos, ubicat a Sabadell
El complex central dels Mossos, ubicat a Sabadell

La Guàrdia Civil ha assenyalat, en un informe remès al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, que la cúpula dels Mossos d'Esquadra, el 2016, es va reunir en secret amb l'empresa alemanya T-Systems per desenvolupar el DNI català i software d'intel·ligència i investigació propis, revela El Confidencial.

Segons aquesta publicació, la Guàrdia Civil va localitzar la informació sobre la reunió en el correu electrònic d'Ignacio Martí, un directiu de T-Systems a qui s'atribueix suport digital al procés. La mateixa notícia indica que en la documentació consten els noms d'una desena d'alts responsables de la policia catalana tot i que, per motius de seguretat, només consta el nom complet de qui encapçalava la reunió per part de la Generalitat, Joan Ignasi Rigata, cap de l'àrea TIC del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

El Confidencial també assenyala que la Guàrdia Civil va localitzar correus que indiquen que els treballs de desenvolupament del software policial estaven molt avançats i que no quedava tampoc lluny la culminació del projecte del DNI, que la mateixa informació atribueix al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat).

Segons les conclusions dels investigadors recollides pel mateix diari, la cimera amb T-Systems prova el coneixement dels directius de la companyia sobre el pla, així com el seu presumpte posicionament favorable pel fet de no haver-ho denunciat, i reforça l'acusació contra els comandaments dels Mossos referent al desenvolupament de les anomenades estructures d'Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides