Quadre cupaire al Suprem

Salellas diu que era "imprescindible" el testimoni de Reguant, que no va declarar perquè no vol respondre a Vox
Eulàlia Reguant
Eulàlia Reguant

Benet Salellas, l'exdiputat de la CUP i advocat de Jordi Cuixart, ha reconegut en declaracions a Catalunya Ràdio que el testimoni de la regidora i exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant "era imprescindible per explicar moltes coses del 20-S". Malgrat que estava obligada per llei a respondre com tots els testimonis, Reguant es va negar a respondre les preguntes de l'acusació particular perquè l'exerceix el partit ultradretà Vox.

Aquesta negativa va motivar que el president de la sala, Manuel Marchena, negués a Reguant la possibilitat de respondre les preguntes de la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i les defenses, adduint que no respondre les preguntes de totes les parts vulneraria el principi de contradicció.

Salellas ha indicat que l'absència del testimoni de Reguant, una de les persones que es va enfilar a un cotxe de la Guàrdia Civil el 20 de setembre del 2017, "limita" i "minora" el dret de defensa dels presos, però ha evitat criticar directament els seus excompanys de bancada. "Estem en un dilema difícil de resoldre", ha dit. I ha atribuït les "situacions contradictòries" únicament a la presència de Vox.

Abans que Reguant, el també exdiputat cupaire Antonio Baños s'havia negat a respondre les preguntes de Vox. Tots dos han estat multats i tenen un termini de cinc dies per fer-se enrere i oferir el seu testimoni. Si s'hi neguen, poden acabar denunciats en un jutjat de guàrdia com a presumptes autors d'un delicte de desobediència greu.

Reguant ha escrit a Twitter que respondre els advocats de Vox "és legitimar l'extrema dreta i a aquesta se la combat". A TV3, Baños ha expressat que "els cinc dies sobren" i que "no tenia sentit" que l'advocat de Vox formulés preguntes i Marchena les repetís.

Malgrat això, ha apuntat que potser hauria respost a Vox per escrit i ha indicat que el seu testimoni no és important per a les defenses, i que ho sap perquè "vam preguntar" si les perjudicaven amb el seu gest", en clara contradicció amb el parer expressat per Salellas. "Si la meva actitud o la de l'Eulàlia hagués perjudicat les defenses, és evident que no ho hauríem fet", ha reblat. "No és un gest eixelebrat", ha assegurat Baños sobre la seva decisió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides