Torra pretén apujar-se el sou i el dels seus consellers un 5,08%

L'increment s'aplicarà si tiren endavant els pressupostos de la Generalitat del 2019
Quim Torra
Quim Torra

Si s'aprova el projecte de pressupostos de la Generalitat pel 2019, està previst que hi hagi un augment salarial del 5,08% pel president del govern i pels seus consellers, segons avança El Periódico. Així, Quim Torra passaria a cobrar 152.861,54 euros bruts anuals i els consellers del seu executiu passarien a cobrar 115.234,92 euros.

Altres que veurien incrementat el seu sou d'aprovar-se els comptes de la Generalitat serien el secretari general de Presidència que passaria a cobrar 114.868,24 euros, els secretaris generals cobrarien 89.234,44 euros i els directors generals tindrien un sou anual de 85.531,66 euros.

Des del govern català s'ha argumentat que aquests increments salarials responen a la recuperació de l'1% del 2017 que no estava inclós en els pressupostos d'aquell any, un altre 1,75% del 2018 i un 2,25% corresponent a l'any en curs. Aquestes mateixes fonts afirmen que aquests increments beneficiarien a tots els treballadors públics de l'administració catalana.

El govern català va acordar que els seus funcionaris tinguessin una recuperació progressiva en 4 anys de les pagues extres pendents. Per enguany està previst que se'ls retorni el 40% de la paga extra del 2013, un 10% ara i el 30% restant en funció de l'aprovació dels pressupostos.

Es dona la circumstància que Torra, des que va accedir a la presidència de la Generalitat, ja va rebre un sou més alt que els seus antecessors Carles Puigdemont i Artur Mas, cobrant 146.925,09 euros anuals bruts segons els comptes del 2017.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides