S’inicia una desfilada de noms propis pel Suprem en el judici per l’1-O

Rajoy, Mas, Sáenz de Santamaría, Montoro i Urkullu són alguns dels citats a declarar
Judici de l'1 O al Tribunal Suprem

Aquest dimarts pel Tribunal Suprem han de passar des de l'expresident del govern central, Mariano Rajoy, fins a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, a banda de l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, l'exministre Cristóbal Montoro o el lehendakari, Íñigo Urkullu. I així fins a una vintena de testimonis la qual cosa pot provocar que aquesta setmana les sessions del Suprem en el judici de l'1-O s'allarguin fins divendres.

Es dona la circumstància que la setmana passada no va haver prou temps perquè declaressin tots els acusats, per la qual cosa els primers a declarar aquest dimarts seran l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

La presència de l'expresident Rajoy no és un fet excepcional en un tribunal, ja que aquest ja va declarar com a testimoni el 2017 a l'Audiència Nacional en el judici del cas Gürtel. Anys abans, el 1995 el qui havia estat també president del govern central, Adolfo Suárez, havia declarat a petició pròpia en un dels processos oberts a Banesto.

Un altre expresident del govern central que també va passar pels jutjats va ser Felipe González, qui el 1998 va haver de declarar al Suprem en el cas del segrest de Segundo Marey dins de la investigació contra els GAL.

Un altre dels citats a declarar que també ha passat amb anterioritat pels tribunals, i que en aquest cas ha estat condemnat, és l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, jutjat i inhabilitat en el judici pel 9-N.

També estan citats a declarar entre dimecres i dijous l'actual president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, així com els seus antecessors Núria de Gispert i Ernest Benach. Es dona el cas que Torrent ja ha informat al tribunal que dimecres no podrà ser al Suprem per haver ple a la cambra catalana.

Altres noms propis que passaran pel Suprem en el judici per l'1-O seran l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà. També l'exministre de l'Interior durant l'executiu de Rajoy, Juan Ignacio Zoido, ha estat convocat al Suprem per explicar la seva visió dels fets dels dies àlgids del procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides