El Govern preveu un augment de despesa del 7% en els pressupostos

Aragonès, que vol veure si té suports per tramitar el seu projecte, diu que es recupera el nivell de despesa social
Quim Torra i Pere Aragonès
Quim Torra i Pere Aragonès

El Govern preveu augmentar en 1.227,4 milions la despesa social en els pressupostos del 2019, respecte als últims aprovats del 2017. Així ho ha indicat el vicepresident català, Pere Aragonès, després que el consell executiu d'aquest dilluns hagi analitzat l'avantprojecte de llei dels pressupostos, el qual serà presentat aquest dimecres al Parlament.

El Govern, però, s'espera a saber si tindrà prou suports per tramitar-los abans de donar llum verda definitivament al projecte de llei corresponent i descarta l'escenari d'un avançament electoral en cas de no aprovació.

Segons la documentació feta pública, els comptes preveuen 532 milions més per a Salut, 473,2 milions més per a Educació i 222,2 milions més per a Treball, Afers Socials i Famílies, tres departaments que acaparen el 73,6% del total de partides.

"La despesa social se situa en el nivell dels màxims històrics previs a la crisi", ha destacat Aragonès, que ha asseverat: "Recuperem el terreny perdut". El text també preveu incorporar 4.692 docents més que el 2017, 4.408 places més en el conjunt del sector públic sanitari, 773 places a l'Institut Català de la Salut, 750 noves places de Mossos d'Esquadra i 250 més de bombers.

El Govern també ha assegurat que està "disposat a introduir millores en matèria fiscal" fent modificacions d'IRPF i de l'impost de successions i transmissions patrimonials. Tot i això, el vicepresident català no ha volgut avançar en quin sentit es farien els canvis, però s'ha compromès a detallar-ho dimecres al Parlament. En cas de poder-se tramitar, s'inclourien en el text durant el tràmit parlamentari.

Amb la presentació d'aquest avantprojecte, el Govern vol pressionar els comuns per tal que li permetin aprovar els comptes.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides