Investiguen si el bufet de Miquel Roca va ajudar a redactar la constitució

La Guàrdia Civil investiga si un soci del despatx va col·laborar en el text de Santiago Vidal
miquel roca
miquel roca

Un soci del despatx d'advocats Roca Junyent, que pertany al pare de la Constitució espanyola Miquel Roca, podria haver assessorat jurídicament en l'elaboració d'un dels esborranys de Constitució catalana que es van posar sobre la taula durant el procés català.

Concretament, el que va abanderar el magistrat Santiago Vidal, suspès posteriorment com a jutge justament pel projecte de carta magna.

Això és el que afirma un nou informe de la Guàrdia Civil incorporat al sumari de la causa que investiga l'organització del referèndum de l'1-O al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona.

En les conclusions d'aquest document, a què ha tingut accés Europa Press, els investigadors ressalten que Santiago Vidal va ser un dels coordinadors dels treballs per a la redacció d'aquest projecte de Constitució catalana, i que una de les persones amb què va contactar per a rebre assessorament va ser Eduard Sagarra, soci del despatx Roca Junyent.

La Guàrdia Civil remarca en el seu informe que Sagarra "va intentar" oferir els seus serveis "des de l'anonimat", i que ell mateix va argumentar a Vidal en un correu electrònic que el despatx per al qual treballa "viu en part del Ministeri ", sense especificar quin.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides