Judici a dos ex-alts càrrecs del govern Mas

Enric Colet i Olga Tomàs, a la banqueta acusats de malversació i prevaricació en una derivada del cas de les ITV
Enric Colet
Enric Colet

La darrera derivada del cas de les ITV es jutja a partir d'aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona i dos ex-alts càrrecs del govern d'Artur Mas es troben encausats. Es tracta d'Enric Colet i Olga Tomàs, als qui s'acusa de prevaricació administrativa i malversació de fons públics per la presumpta comissió d'irregularitats en la concessió de contractes a les societats de Josep Tous, ex-número dos de la Diputació de Barcelona, també encausat.

Colet va ser secretari general dels departaments d'Empresa i Ocupació, sota l'autoritat del conseller Josep Maria Mena, i també de Justícia. Era el superior jeràrquic de Tomàs quan ella era directora de serveis d'Empresa i Ocupació. Tous, per la seva part, va presidir la sectorial d'empresa de Convergència.

Segons la Fiscalia, Tomàs va dictar deliberadament resolucions arbitràries a les quals va donar una aparença de legalitat per atorgar contractes a Tous els anys 2011 i 2012 per un valor de 44.840 euros. A Colet se li atribueix una influència determinant i a Tous, una ajuda imprescindible perquè Tomàs actués, suposadament, en aquest sentit.

La Fiscalia conclou que els acusats van concertar l'adjudicació fraudulenta del contracte, que considera en ell mateix "una mera excusa per afavorir econòmicament" Tous, i demana per a tots tres cinc anys de presó i vuit anys d'inhabilitació per a ocupació pública.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides