El Rei i Torra intercanvien retrets en la inauguració del MWC

Els dos usen l'anglès per fer arribar els seus missatges a tot el món
Felip VI

Després que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no participessin en la salutació protocol·lària al rei Felip VI, el monarca i el president català van aprofitar els discursos inaugurals del Mobile World Congress (MWC) per llançar-se retrets.

Felip VI va afirmar, en anglès, que "Espanya s'ha convertit per dret propi en una de les 20 democràcies plenes més reconegudes internacionalment, i la nostra democràcia ha aconseguit en termes reals el més alt nivell de prosperitat i benestar en tota la nostra història".
El monarca va afirmar que l'Estat "gaudeix de sòlides institucions i fortalesa polítiques i econòmiques", tot destacant "el gran consens" de la Transició i els 40 de la Constitució.

D'aquesta manera, el rei Felip va respondre el discurs que havia fet minuts abans el president Torra, també en anglès, en el qual va aprofitar per dir que "(Carles) Puigdemont els hi va donar la benvinguda fa dos anys. Vull recordar que ell i els membres del seu govern avui no poden estar aquí".

Torra va afegir que Catalunya "és un país que ha fet de la seva voluntat d'existir el seu signe d'identitat", i que "així ha estat en el passat i així és avui. I així continuarà sent en el futur perquè mai renunciarem als principis de Pau Casals, de cultural, talent i llibertat".

En aquest context, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va aprofitar per demanar davant del rei Felip que el desenvolupament tecnològic es faci amb "valors republicans" que portin a un món "més inclusiu, democràtic i feminista".

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari