Comença el Mobile amb el besamans del rei, sense Torra ni Colau

El president i l'alcaldessa assisteixen al sopar inaugural del MWC però esperen en una sala adjunta
El rei Felip VI a la recepció del Mobile

El sopar institucional dona el tret de sortida al Mobile World Congress, que comença aquest dilluns a Barcelona. Un cop més, el rei d'Espanya, Felip VI, ha presidit la vetllada. El president de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona no han participat en la recepció, el que es coneix com a besamans del monarca.

Quim Torra i Ada Colau han arribat cap a les set de la tarda al MNAC, on es fa el sopar aquest any. És el primer cop que Torra participa en aquest acte com a president. L'any passat es va fer encara amb la Generalitat sota l'aplicació de l'article 155.

Un dels primers a arribar ha estat el president de la generalitat Quim Torra. Torra ha arribat acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. El president de la generalitat ha saludat a Teresa Cunillera, la delegada del govern espanyol a Catalunya, i a l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

Núria Marín ha estat una de les personalitats que han rebut al monarca quan ha arribat a la recepció que es feia al MNAC, mentre que el president Torra ha marxat abans que el monarca entrés al recinte del MNAC. També han participat del besamans a Felip VI, el president del Mobile, John Hoffman, i Miquel Roca.

Una vegada a la sala Oval, on s'ha fet el sopar d'inauguració del Mobile, Torra ha saludat al rei. Tots dos s'han assegut a la mateixa taula, cara a cara. Torra entre Meritxell Batet, ministra de política territorial, i Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació. I el rei al costat de Nadia Calviño, ministra d'Economia i Empresa.

En l'edició anterior, la màxima representació de Catalunya va ser el president del Parlament, Roger Torrent, que també es va negar a rebre el monarca.

Al voltant del MNAC, fortament protegit pels Mossos d'Esquadra, els CDR han organitzat actes de protesta. Al matí s'han plantat a la porta del museu i a la tarda més d'un miler de persones s'han concentrat a les escales.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides