L’Audiència Nacional confirma que jutjarà Trapero

Es declara competent en la causa i evita que s'enviï a Catalunya
Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero

El major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero no serà jutjat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sinó a l'Audiència Nacional, que s'ha declarat, per unanimitat, competent sobre aquest cas, com es preveia, i ha rebutjat al·legacions formulades per les defenses dels també encausats Cèsar Puig, exsecretari general d'Interior, i Pere Soler, exdirector general dels Mossos. En canvi, les defenses de Trapero i de la intendent Teresa Laplana, a qui es jutjarà per sedició, no havien dubtat de la competència de l'Audiència Nacional.

La Fiscalia demana per a Trapero 11 anys de presó per un delicte de rebel·lió relacionat amb l'actuació dels Mossos durant la concentració independentista davant la Conselleria d'Economia del 20 de setembre del 2017 i l'1-O. L'Audiència Nacional entén que el delicte de rebel·lió és competència seva perquè no es limita als casos en què els presumptes autors són bandes armades o terroristes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides