MicroBank obre un línia de finançament a les empreses d’economia social

MicroBank

La presidenta de la Federació d'Associacions Empresarials d'Empreses d'Inserció (FAEDEI), Lupe Martín, i el president de MicroBank, Antoni Vila, han signat un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials sostenibles a empreses socials, tant en inversió com en capital circulant.

Aquesta línia de finançament ha estat dissenyada pensant en les necessitats específiques de les empreses que formen part de l'economia social. Amb la signatura d'aquest acord s'estableix una línia de finançament de 5 milions d'euros anuals per a potenciar el desenvolupament d'aquelles empreses l'objectiu de les quals és generar un impacte social positiu i mesurable a través de la seva activitat.

Amb caràcter general, els sol·licitants podran sol·licitar finançament fins a un màxim de 150.000 euros, encara que ocasionalment es podran valorar operacions d'imports superiors, amb un límit de 500.000 euros.

MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank, és l'únic banc d'Espanya dedicat principalment a les microfinances. Amb el llançament de la línia de préstecs EaSI Empresa Social, MicroBank amplia la seva oferta a un nou àmbit dins de les finances amb impacte social, creant una nova línia especialitzada dirigida a un segment emergent de l'economia la principal missió de la qual és la contribució al benestar general dels ciutadans, i especialment al dels col·lectius més vulnerables.
 

Acords amb 598 entitats socials

En la concessió de microcrèdits, a més de la xarxa de més de 4.400 oficines de CaixaBank, col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i ocasionalment realitzar el seguiment dels projectes. Fins avui, MicroBank ha signat convenis amb 598 entitats socials de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats socials col·laboradores són organitzacions de tota mena amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

Amb la signatura d'aquest conveni s'incorpora a aquesta xarxa una nova tipologia d'entitats col·laboradores que contribuiran a facilitar l'accés al finançament a les empreses de l'economia social.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.