El personal de l’IEN denuncia que la direcció pretén llogar l’edifici

Aquest centre de Barcelona ha anunciat que al juny s’acaben les classes d’anglès
Institut nord americà

Els professors i els treballadors administratius de l’Institut d’Estudis Nordamericans (IEN) han fet públic un comunicat en el que denuncien que la direcció pretén convertir l’edifici en un espai de lloguer. Tot sembla indicar que a partir de juny, quan s’acabin les classes d’anglès, l’edifici a la Via Augusta de Barcelona passarà a estar en obres per condicionar-lo.

Els treballadors, una quarantena, recorden que durant els últims 65 anys l’IEN ha fet classes i s’havia convertit en un referent a la capital catalana, tant en l’ensenyament com en activitats culturals, aquestes últimes obertes al veïnat.

Així, els empleats diuen que “som absolutament contraris a aquesta dràstica mesura”, segons un manifest lliurat a l’alumnat. No obstant, denuncien que malgrat el descens de matrícules dels últims anys, ni la direcció executiva ni la junta directiva del patronat “han sabut o volgut prendre les mesures adequades ni elaborat pla d’acció, estratègics o de màrqueting per pal·liar aquest fet”. I això després que tant el comitè d’empresa com els responsables acadèmics haguessin fet suggerències de gestió i de millora acadèmica “i que mai no s’han tingut en compte”.

Els treballadors asseguren que “considerem que aquesta deixadesa de funcions ha posat en risc la continuïtat de l’IEN com centre d’ensenyament d’anglès”.

Finalment, manifesten que el comunicat enviat per la direcció a tot l’alumnat “és una excusa insuficient, plena de paraules i intencions buides per no dir que tanquen l’activitat acadèmica per convertir, probablement, l’edifici en un espai de lloguer i canviar cultura i ensenyament per arrendament”.

Fins i tot, diversos professors es van adreçar a la direcció per llogar ells l’espai i seguir donant classes formant una cooperativa, però segons expliquen la direcció ni ho va considerar.

El patronat de l’IEN està format per rellevants persones de la societat civil amb relacions amb els Estats Units. El seu president és Juan Francisco Corona i en formen part Juan Carlos Arranz, José Luis Bonet, Ramon Casals, Blake Davies, Carles Domingo, Lluís Foix, María de Guayente Sanmartin Gabas, Caterina Guinovart, Regina M. Llopis Rivas, Robert Manson, Andreu Mas-Colell, Juan Enrique Maza, Pere Mateu, Àngel Monell, Ismael Nafria, Antoni Noguero, Antonio Alfonso Rosselló Mestre, Antoni Serra i Jordi Setoain.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides