Els ciutadans ignoren la vaga general independentista

Els CDR intenten aturar el país amb els habituals talls de trànsit
CDR tallant la Diagonal de Barcelona
CDR intentant tallar la Diagonal de Barcelona

L'activitat habitual d'un dia laborable s'ha mantingut aquest dijous a Catalunya, dia en el qual la Intersindical-CSC havia convocat una vaga general en favor dels encausats pel judici de l'1-O, que s'està celebrant al Tribunal Suprem. Es dona la circumstància que els sindicats majoritaris UGT i CCOO no han donat suport a la vaga. Els qui si ho han fet són USTEC, sindicat majoritari en l'educació obligatòria, la CGT, i els sindicats d'estudiants.

Com en anteriors convocatòries d'aquest tipus, les incidències s'han centrat principalment en els talls que membres dels comitès de defensa de la república (CDR) han fet a diferents vies de trànsit de Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han anat restablint la circulació després de retirar els CDR i algunes barricades que s'havien instal·lat.

Aquesta vaga compta amb el suport del govern de la Generalitat, el qual ha suspès la seva agenda política pública de tots els consellers. També piquets de la Intersindical-CSC, amb membres de la CUP i de l'ANC estan intentant aturar l'activitat diària normal.

És previst que aquest migdia es faci una manifestació a dos quarts d'una del migdia a la plaça Universitat de Barcelona convocada per la plataforma Universitat per la República. Aquesta tarda hi ha una segona manifestació a les sis, convocada per l'Assemblea Nacional de Catalunya que sortirà dels Jardinets de Gràcia de la capital catalana.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari