Els pisos de lloguer de Gràcia, pels núvols

El Sindicat de Barri només en troba un de menys de 700 euros al mes
Plaça del Sol a Gràcia

Al barri de Gràcia només hi ha un pis de lloguer que costi menys de 700 euros al mes. Aquest és el resultat de l’estudi que ha realitzat el Sindicat de Barri de Gràcia on ha analitzat quatre-cents ofertes d’habitatges de lloguer en aquesta zona de Barcelona. La majoria de les ofertes d’habitatges de lloguer oscil·len entre els 1.101 i els 1.500 euros. 174 pisos dels 400 estudiats per aquest col·lectiu ciutadà estaven dins d’aquesta franja. Lògicament, aquests preus abonen la tesi que la ‘gentrificació’, l’expulsió dels veïns que no poden pagar aquestes quantitats, s’accentua en aquest barri.

A Gràcia cada cop són més freqüents els projectes immobiliaris luxosos, amb grans habitatges, de preus molt elevats i, sovint, amb una piscina dalt de l’edifici. Els promotors estan accelerant els seus projectes per presentar-los abans no entri en vigor la norma que obliga a comercialitzar el 30% dels habitatges nous a preus assequibles.

Quatre dels cinc barris del districte de Gràcia estan situats en la franja mitjana-alta de riquesa de Barcelona. El barri gracienc amb la renda més elevada és el de Vallcarca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides