Josep Rull: “El TC té un dèficit important d’autoritat moral”

Reprodueix vídeo

L'exconseller de Territori, Josep Rull, en respostes a la fiscalia en el judici que s'està fent al Tribunal Suprem contra els dirigents independentistes catalans ha afirmat que el Tribunal Constitucional té un dèficit important d'autoritat moral.

Josep Rull ha dit que "hi ha una utilització sistemàtica, constant, permanent, per part de l'Estat, del Tribunal Constitucional, que s'ha deixat instrumentalitzar, amb el que l'autonomia de Catalunya queda minimitzada. Davant aquest dilema entre l'imperi de la llei i el principi democràtic, nosaltres ponderàvem sempre els dos elements".

Per l'exconseller de l'executiu de Carles Puigdemont el moment de la signatura de la convocatòria del referèndum de l'1-O va ser "extraordinari", afegint que "va ser un dels moments més emotius de la meva trajectòria política. Allò em va honorar".

Rull ha afirmat també que "és un bon costum que els partits polítics compleixin allò que la gent vota. El mandat rellevant és aquell que constava en el programa electoral, que en cap cas va ser impugnat".

Sobre la pregunta de si hi va haver partides de diners públics per part del seu departament per a finançar la consulta independentista de l'1-O, Josep Rull ha assegurat que: "No es va gastar ni un euro públic per fer el referèndum".

La Fiscalia sol·licita per al exconseller Rull 16 anys de presó per rebel·lió agreujada amb malversació, mentre que l'Advocacia de l'Estat va rebaixar la petició a 11 anys i mig per sedició i malversació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides