Torra i Colau plantaran el besamans del rei Felip VI

Això no obstant, ambdós coincidiran amb el monarca en el sopar del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil
Rei Felip VI amb Quim Torra
Rei Felip VI amb Quim Torra

El president de la Generalitat Quim Torra i l'alcaldessa de l'Ajuntament de Barcelona Ada Colau s'abstindran de participar diumenge en el tradicional besamans al rei Felip VI.

El conseller Miquel Buch, com a portaveu de la Generalitat en absència d'Elsa Artadi, que és a Madrid, ho ha explicat després del Consell Executiu d'aquest dimarts. "A Catalunya som persones educades i no tenim cap problema a saludar-nos amb els altres, però també tenim clar que la manera tradicional de fer-se al besamans no la seguirem", ha confirmat.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona ha publicat un vídeo a Twitter on vol esvair qualsevol dubte i polèmica sobre la seva trobada amb el rei quan vingui a la ciutat per inaugurar el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil.

"Evidentment, que saludaré el rei, com he fet sempre, perquè sóc una persona educada que intenta saludar sempre tothom. A més, sóc molt conscient del meu rol institucional. Ara bé, una altra cosa és el besamans. L'any passat ja vaig dir que no hi participaria, i evidentment aquest any tampoc hi participaré", ha confirmat.

"El tema del besamans em sembla una cosa antiquada no, el següent. Em sembla una cosa rància, quasi medieval", ha criticat l'alcaldessa de Barcelona.

Això sí, tant Torra com Colau han confirmat que sí que coincidiran amb Felip VI durant el sopar que es farà a la sala oval del MNAC la vigília del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil, que arrencarà dilluns.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides