La Generalitat subvenciona Vueling amb 900.000 euros

El conveni de Turisme ‘rega’ la filial d’un hòlding amb 3.000 milions de beneficis
Un avio de Vueling a l'aeroport del Prat
Un avio de Vueling a l'aeroport del Prat

L’Agència Catalana de Turisme, organisme depenent de la conselleria d’Empresa i Coneixement, va pagar durant l’any passat un total de 900.000 euros a la companyia d’aviació Vueling, publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Segons s’especifica en el conveni de col·laboració, aquesta subvenció és per “la promoció turística de Catalunya a l'exterior mitjançant el reforç i la millora del posicionament de la destinació turística de Catalunya en mercats estatals i internacionals, afavorint la comercialització a l'exterior i generant tràfic aeri cap a Catalunya en les rutes de Vueling Airlines SA”.

La companyia Vueling és una filial del hòlding International Airlines Group (IAG), que integra, a més, les companyies British Airways, Iberia i Aer Lingus. IAG, que cotitza a la borsa, va obtenir l’any passat uns beneficis superiors als 3.000 milions d’euros.

Aquesta subvenció de l’Agència Catalana de Turisme a Vueling és, per tant, una gota en l’oceà de beneficis que declara IAG. Molts usuaris catalans de Vueling es queixen, sovint, que aquesta companyia –que té la seva base operativa a l’aeroport del Prat- gairebé no fa servir mai la llengua catalana en les comunicacions adreçades als passatgers, malgrat la subvenció que rep d’aquest organisme de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides