La Generalitat subvenciona Vueling amb 900.000 euros

El conveni de Turisme ‘rega’ la filial d’un hòlding amb 3.000 milions de beneficis
Un avio de Vueling a l'aeroport del Prat
Un avio de Vueling a l'aeroport del Prat

L’Agència Catalana de Turisme, organisme depenent de la conselleria d’Empresa i Coneixement, va pagar durant l’any passat un total de 900.000 euros a la companyia d’aviació Vueling, publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Segons s’especifica en el conveni de col·laboració, aquesta subvenció és per “la promoció turística de Catalunya a l'exterior mitjançant el reforç i la millora del posicionament de la destinació turística de Catalunya en mercats estatals i internacionals, afavorint la comercialització a l'exterior i generant tràfic aeri cap a Catalunya en les rutes de Vueling Airlines SA”.

La companyia Vueling és una filial del hòlding International Airlines Group (IAG), que integra, a més, les companyies British Airways, Iberia i Aer Lingus. IAG, que cotitza a la borsa, va obtenir l’any passat uns beneficis superiors als 3.000 milions d’euros.

Aquesta subvenció de l’Agència Catalana de Turisme a Vueling és, per tant, una gota en l’oceà de beneficis que declara IAG. Molts usuaris catalans de Vueling es queixen, sovint, que aquesta companyia –que té la seva base operativa a l’aeroport del Prat- gairebé no fa servir mai la llengua catalana en les comunicacions adreçades als passatgers, malgrat la subvenció que rep d’aquest organisme de la Generalitat.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari