Torra i Puigdemont demanen a la UE un referèndum a l’escocesa

El president denuncia el "judici polític" pel procés i que Tajani hagi prohibit que parlessin al Parlament Europeu
Torra i Puigdemont a Brussel·les

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu predecessor, Carles Puigdemont, han reclamat des de Brussel·les un referèndum acordat per l'autodeterminació de Catalunya.

Des del cor d'Europa, però no al Parlament Europeu sinó en un hotel, tots dos han denunciat el judici del procés com un "judici polític" i han reclamat una mediació internacional per obligar Espanya a parlar de l'autodeterminació.

Torra ha estat contundent a l'hora de criticar la decisió del president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, de prohibir que la seva conferència es fes a l'Eurocambra. Segons ha dit, ha convertit la cambra en un "titella" de la dreta espanyola.

Torra ha recordat que Tajani ha autoritzat una conferència del partit d'extrema dreta Vox i, al mateix temps, ha rebutjat una exposició sobre la llengua catalana i s'ha preguntat per què el dirigent de l'Eurocambra "discrimina Catalunya".

Torra, disposat a sacrificar la seva llibertat
"Si el preu de defensar el dret a l'autodeterminació és la meva llibertat personal, pagaré el preu", ha afirmat Torra.

En la seva intervenció, Carles Puigdemont ha considerat "vergonyosa" la presó preventiva i ha recordat que la justícia alemanya "va deixar palès que no hi va haver rebel·lió ni sedició" i que els catalans "no van provocar cap mena de violència".

Tant Torra com Puigdemont han demanat medicació internacional per obligar Espanya a asseure's a dialogar sobre l'autodeterminació, i han remarcat que l'oferta de diàleg és "permanent" i sempre des del pacifisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides