Puigdemont i Torra fan el seu acte de Brussel·les fora de l’Eurocambra

El ministre Borrell troba "raonable" el veto de Tajani a la conferència dels dos darrers presidents catalans
Torra i Puigdemont
Torra i Puigdemont

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu antecessor en el càrrec, Carles Puigdemont, preveuen realitzar el seu acte conjunt d'aquest dilluns a Brussel·les fora del Parlament Europeu, després del veto comunicat divendres passat pel president de l'Eurocambra, Antonio Tajani.

A primera hora d'aquest dilluns encara no s'havia difós el lloc on podran oferir la conferència "Catalunya i el judici sobre el referèndum: un repte per a la Unió Europea", que inicialment havia organitzat al Parlament Europeu, a les 18.30 hores, l'eurodiputat Ralph Packet, del partit nacionalista flamenc N-VA. Posteriorment, s'ha sabut que l'acte tindrà lloc en un hotel de la capital belga.

Tajani va esgrimir "una avaluació de seguretat realitzada per la Direcció General de Seguretat" per justificar la seva decisió. En aquest sentit, va citar el precedent de la recent ocupació de la delegació de la Comissió Europea a Barcelona per part d'activistes de l'ANC.

Puigdemont i Torra han remès una carta a Tajani amb què l'han instat a "rectificar" el que consideren "censura". "Sou una vergonya!", ha exclamat la consellera i portaveu del govern català, Elsa Artadi, contra Tajani.

En canvi, el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, s'ha alineat amb la decisió de Tajani, que considera "raonada" i "raonable". Borrell, que va ser president del Parlament Europeu, ha assegurat que hauria fet ell mateix.

D'altra banda, Torra té prevista un reunió aquest dilluns amb el president de Flandes, Geert Bourgeois. A més, juntament amb Puigdemont, el president català visitarà el Parlament de Flandes i es reuniran amb el seu president, Jan Peumans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides