Manifestació contra el judici de l’1-O

Unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dissabte a Barcelona
Manifestació a Barcelona

Amb el lema "L'autodeterminació no és cap delicte", unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han sortit al carrer per participar a la manifestació convocada a Barcelona per l'ANC i Òmnium Cultural. Aquesta mobilització ha tingut el suport de partits com JxCat, PDeCAT, la Crida, ERC, la CUP, els comuns i Demòcrates, i l'Associació Catalana pels Drets Civils, que agrupa als familiars dels presos.

És la primera gran mobilització des del passat 11 de setembre, marcada per l'inici del Judici del Procés, per la divisió pública de l'independentisme els darrers mesos i a les portes d'un cicle electoral intens: eleccions espanyoles el 28 d'abril -convocades per Pedro Sánchez ahir mateix- i les europees i les municipals el 26 de maig.

Alguns dels concentrats, a més de les estelades i els llaços i elements grocs, també han portat imatges dels líders independentistes jutjats al Tribunal Suprem, així com d'aquells que són a l'estranger.

Hi han participat , entre altres personalitats, el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i altres membres del Govern. Així com el president del Parlament, Roger Torrent i representants de les entitats organitzadores, Marcel Mauri i Elisenda Paluzie. També a la capçalera s'ha pogut veure a Joan Josep Nuet, un dels encausats, que ha volgut participar en la mobilització d'avui.

L'objectiu dels organitzadors de la marxa ha estat omplir el tram de la Gran Via que va de la plaça Espanya fins a la plaça Universitat, uns 3,5 quilòmetres de recorregut i ho han aconseguit. La gent ha omplert de gom a gom una de les principals artèries de comunicació de la capital catalana. A diferència d'altres cops, aquesta vegada els assistents no s'han organitzat per trams. A la plaça Universitat s'ha instal·lat un escenari on al final del recorregut s'han fet els parlaments.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides