El veto de l’Eurocambra engresca la candidatura de Puigdemont el 26-M

El president del Parlament Europeu ha prohibit l'entrada a l'expresident de la Generalitat al·legant motius de seguretat
Carles Puigdemont amb Quim Torra, a Brussel·les
Carles Puigdemont amb Quim Torra, a Brussel·les

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha insinuat que, amb el veto de l'Eurocambra, té més arguments per ser candidat a les eleccions europees del 26 de maig.

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va prohibir ahir divendres la conferència de Puigdemont prevista per a dilluns vinent al·legant motius de seguretat. L'acte pretenia explicar el judici de l'1-O, juntament amb el president Quim Torra.

"Pensàvem que el Parlament Europeu podria resistir les pressions del tripartit del 155 i hem vist amb decepció i amb tristesa com el president Tajani s'ha deixat arrossegar per aquesta deriva una mica demofòbica que pot afectar la reputació de la democràcia europea", indica l'expresident.

D'altra banda, el PP i Ciutadans han celebrat que el Parlament Europeu veti Puigdemont. Els dos partits ho han celebrat a través de Twitter. Ho ha fet la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, i el portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari