Artadi: “Sánchez ha convertit el fracàs de la ultradreta en un èxit”

El govern i els partits catalans reaccionen davant l'avançament electoral anunciat pel president espanyol el 28A
Elsa Artadi
Elsa Artadi

Des de Catalunya s'ha reaccionat de forma negativa a l'anunci d'avançament electoral de Pedro Sánchez. Per la Generalitat les eleccions demostren que el problema de Catalunya "és un problema d'estat", ERC les defineix com "una enorme irresponsabilitat" de Sánchez i en Comú Podem ho veu com "oportunitat perduda".

Elsa Artadi, la portaveu del govern, en una roda de premsa des del Palau de la Generalitat aquest divendres al migdia, ha dit que Espanya és "ingovernable" fins que no accepti el "problema polític que viu Catalunya amb l'estat espanyol". Per Artadi és "el problema més gran que té l'estat espanyol".

La portaveu ha explicat que, amb aquest gest, es demostra que "el problema de Catalunya no és un problema amb el PP i amb Mariano Rajoy, sinó que és un problema d'Estat".

També ha considerat que és problema del Partit Socialista, un partit que, segons la seva opinió, "renuncia a resoldre el conflicte amb Catalunya" i que "ha cedit" a la manifestació de diumenge passat.

En Comú Podem ha considerat les eleccions del 28 d'abril com una "oportunitat perduda" i ha acusat directament els independentistes de cometre "un error històric". La presidenta de Catalunya en Comú-Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha lamentat que aquests partits hagin "fet saltar pels aires tots els ponts".

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha considerat un "error" i una "enorme irresponsabilitat" que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "hagi plegat veles i s'hagi plegat a l'ofensiva del seu propi partit i de la ultradreta" en un "exercici de ruleta russa".

En una roda de premsa al Parlament, el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de ser "incapaç" de dur a terme un "diàleg real", i ha constatat que "no es pot governar Espanya sense escoltar Catalunya".

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari