La fiscalia no en perdona ni una

Les acusacions han contestat les qüestions prèvies de les defenses, acusant-los de mentir
Les acusacions durant el judici

La Fiscalia ha arrencat la seva primera intervenció en el judici del 'procés' fent un dur marcatge a les defenses dels dotze acusats, sobre els qui fins i tot ha insinuat que han introduït en les seves intervencions dades falses sobre el procediment.

Els dos fiscals que han contestat les qüestions prèvies plantejades pels lletrats defensors han advertit al tribunal que una mentida moltes vegades repetida no es converteix en veritat, en contra del que pretenen els advocats. "La idea que són perseguits per les seves idees és una fal·làcia colossal", han advertit.

Per al Ministeri Públic, no existeix el dret a l'autodeterminació i no s'han vulnerat cap dels seus drets. Punt per punt, els representants del Ministeri Públic han tractat de desmuntar les denúncies que les defenses van llançar en les seves qüestions prèvies a la primera sessió del judici que se celebra al Tribunal Suprem.

El to de tots dos contrasta amb el de l'advocada de l'Estat Rosa Maria Seoane. El seu discurs ha estat més tècnic. Pràcticament s'ha limitat a asseverar que el que "se celebra és un judici penal", "un exercici del dret penal democràtic davant del dret penal de l'enemic".

Finalment, Pedro Fernández, advocat de Vox, ha fet ús de la paraula després de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat per a l'acusació popular. En el seu al·legat ha defensat la competència del tribunal per jutjar els fets, ha rebutjat les vulneracions de drets que havien denunciat les defenses aquest dimarts i ha apuntat que els fets que es jutjaran concordarien amb "un aixecament".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides