Torra defensa que “la democràcia està per sobre de qualsevol llei”

El president català considera que és l'Estat el qui té "un problema amb el principi de legalitat"
Torra a Onda Cero
Torra a Onda Cero

El president català, Quim Torra, ha afirmat que "la democràcia està per sobre de qualsevol llei" per justificar el dret a l'autodeterminació i el dret a votar-lo que es defenen des de l'independentisme català.

En declaracions a Onda Cero, Torra ha dit que "qui té un problema amb el principi de la legalitat és Espanya, no nosaltres" afegint que "jo no tinc dret a decidir el que volen els bascos" i que "el que volem és votar, com han fet a Escòcia o al Quebec".

En aquest context, Quim Torra ha reconegut que a Catalunya segueix regint la Constitució i l'Estatut, tot i que ha insistit en el fet que hi va haver una "proclamació" de la independència però que "encara no s'ha fet efectiva".

Quim Torra ha reconegut que des de divendres passat el govern català no ha tingut cap contacte amb el govern central, i ha demanat al president Pedro Sánchez que expliqui si ha trencat relacions per culpa de les pressions de la dreta o del sector "vell i ranci" del PSOE.

Torra ha assegurat, també, que el president Sánchez li va assegurar que estudiaria el document amb les 21 reclamacions que l'executiu català li va presentar al govern central, entre les quals hi havia el reconeixement el dret a l'autodeterminació o la mediació internacional al conflicte polític de Catalunya.

El president català també ha volgut treure ferro a les interpretacions que s'han fet sobre la fotografia d'aquest dimarts a la sala del Tribunal Suprem en la que quan ell saluda als independentistes jutjats Oriol Junqueras es va mantenir girat d'esquena. Torra assegura que després tots dos es van abraçar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides