La Moncloa i la Generalitat trenquen les negociacions

Mentre el Govern català posi com a condició el referèndum, es congela el diàleg
Batet, Calvo, Sánchez, Torra, Aragonès i Artadi
Batet, Calvo, Sánchez, Torra, Aragonès i Artadi

Dues hores després que la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, assegurés que l'independentisme no ha acceptat el marc de diàleg proposat per la Moncloa, i que fora del marc de les comissions bilaterals les negociacions estan esgotades, el número dos del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi, han comparegut al Palau de la Generalitat per donar per conclòs el diàleg entre els dos executius.

Artadi ha dit que lamenten que l'Estat espanyol hagi decidit "abandonar el diàleg" i que el PSOE "hagi decidit cedir davant d'aquells que estan en contra de la democràcia, en contra del diàleg i davant d'aquells que estan en contra de fer política".

En el seu torn, Aragonès ha reiterat que és el Govern espanyol qui s'ha retirat del diàleg i qui "ha donat per trencades les converses" per establir una solució política per a Catalunya. De tota manera, el vicepresident ha reiterat que en cap cas són ells els qui abandonen les negociacions.

Abans, el govern espanyol ha admès que la seva proposta de diàleg amb Catalunya ha fracassat. Els independentistes han rebutjat la fórmula plantejada des de la Moncloa per posar en marxa de forma efectiva una taula de partits, segons ha revelat la vicepresidenta, Carmen Calvo, en roda de premsa. Mentre el Govern català posi com a condició el referèndum, es congela el diàleg, ha vingut a dir.

En principi es manté la negociació bilateral entre les dues administracions, però el que queda en via morta és la taula de formacions polítiques.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides