La nefasta gestió de Martí Patxot provoca un forat a la ‘Corpo’

Els ingressos de publicitat cauen un 20% per sota de les previsions pressupostàries
Martí Patxot

En el càrrec des de setembre de l’any 2016, la gestió de Martí Patxot com a director comercial i de màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) és un fracàs sense pal·liatius. En els últims dos anys, el ingressos per publicitat de la CCMA han quedat molt lluny de les previsions pressupostàries i això ha provocat un fort desequilibri en la gestió dels comptes dels mitjans públics de la Generalitat.

La publicitat és una pota fonamental pel funcionament de TV3 i de Catalunya Ràdio i Martí Patxot és el màxim responsable de l’equip que s’encarrega de la seva captació. Sobre un pressupost de despeses i inversions de la CCMA que ronda els 330 milions d’euros anuals, els ingressos publicitaris previstos són d’uns 70 milions d’euros.

Però els anys 2017 i 2018, aquestes previsions d’ingressos publicitaris han quedat molt lluny de la realitat. Concretament, més d’un 20% per sota del pressupost aprovat. Això ha provocat un forat en els comptes de la Corpo d’uns 15 milions d’euros en cadascun dels dos últims exercicis.

De la nefasta gestió de Martí Patxot al capdavant del departament comercial i de màrqueting de la CCMA se n’ha ressentit greument el funcionament dels mitjans públics de la Generalitat. Curiosament, tant TV3 com Catalunya Ràdio han obtingut, en aquest període, unes bones audiències, fet que, teòricament, hauria de facilitar la captació de publicitat.

Enginyer de Telecomunicacions per La Salle-URLL i PDD per IESE, Martí Patxot ha desenvolupat tota la seva vida professional a TV3 i a la Corpo, on s’hi va incorporar l’any 1999, gràcies a les seves bones connexions convergents. Abans d’assumir el càrrec de director del departament comercial i de màrqueting, era director de l’àrea de mitjans digitals de la CCMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari