Núria Marín vol que la Constitució reconegui les àrees metropolitanes

L'alcaldessa de L'Hospitalet reclama que la presidència de la de Barcelona sigui escollida per la ciutadania
Núria Marín
Núria Marín

L'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, reclama que "la Constitució reconegui les regions i les àrees metropolitanes, com ja fan altres constitucions arreu del món". Però Marín, a més, també demana que "la presidència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona sigui escollida directament per la ciutadania".

Així, Núria Marín aposta per "una àrea metropolitana forta, dotada de poder institucional i polític efectiu, que permeti treballar en els grans reptes comuns". L'alcaldessa de l'Hospitalet defensa que "en un món en el qual les àrees i les regions metropolitanes se situen en el centre de l'economia, la de Barcelona ha de superar ser només un instrument per mancomunar serveis" i afegeix que "hem de superar la simple funcionalitat administrativa, i per això cal capacitat de decisió i recursos".

L'alcaldessa Marín ha fet aquestes declaracions en el decurs de la conferència feta aquest dimarts al vespre i que portava per títol "Quan L'Hospitalet decideix ser agosarada" en la qual ha exposat els nous projectes estratègics i de futur per a la ciutat i en la qual, alhora, ha repassat els ja endegats. Per a Núria Marín "és així, amb gosadia, valentia i decisió, com entre tots hem construït la nostra ciutat, com li hem donat la volta. I és així com l'hem de continuar transformant".

La conferència ha tingut lloc a l'Hotel Hesperia Tower, al barri de Bellvitge de L'Hospitalet, un barri que, segons Marín, "representa la constatació que quan a L'Hospitalet ens posem reptes, els superem". L'alcaldessa ha fet referència, també, a les tres grans transformacions que ha viscut el municipi al llarg dels 40 anys de democràcia, que es commemoren enguany i en els quals L'Hospitalet ha passat "de suburbi de Barcelona a consolidar-se com a segona ciutat econòmica de Catalunya".
 

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari