Puigdemont entén que una condemna legitima la independència

L'expresident, que segueix creient en el 27-O, diu que el judici representa un "punt d'inflexió" per al procés
Carles Puigdemont, amb Quim Torra

L'expresident de la Generalitat i Carles Puigdemont segueix donant validesa a la declaració independentista del 27 d'octubre de 2017 i considera que una sentència condemnatòria als dirigents del procés per part del Tribunal Suprem, que ell dóna per feta, donarà "legitimitat" a una futura presa de decisions per activar "el que ja va decidir el Parlament i va ser ratificat en plebiscit".

En aquests termes s'ha expressat Puigdemont en una entrevista concedida a l'agència Associated Press (AP) en què ha subratllat que el judici del procés representarà un "punt d'inflexió" per al moviment independentista.

Puigdemont està convençut que els jutges del Suprem condemnaran els dirigents processats i això provocarà moviments entre l'independentisme.

"Aquest moment arribarà i quan passi, tindrem tota la legitimitat per prendre les decisions que ja hem pres al Parlament i ja han estat ratificades en plebiscit", ha declarat l'expresident, que ha insistit que, a parer seu, la declaració independentista del Parlament el 27-O manté la seva validesa.

Pel que fa al procés judicial, Puigdemont ha reiterat que els seus excompanys de Govern processats no s'enfronten a un "acte de justícia" sinó a "un acte de venjança".

També ha assegurat que dóna "per fet" que després del judici, les autoritats espanyoles reactivaran les euroordres contra ell i la resta dels exconsellers.

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari