El TS accepta Rajoy, Mas, Torrent i Montoro, entre els testimonis

Això no obstant, no admet Carles Puigdemont en un judici que començarà el 12 de febrer
Tribunal Suprem

L'expresident espanyol Mariano Rajoy, l'expresident català Artur Mas, els exministres Cristóbal MontoroSoraya Sáenz de Santamaría, i el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, són algunes de les persones que compareixeran a la sala segona del Tribunal Suprem, la penal on es jutjaran els líders de l'1-O. Tots ells compareixeran com a testimonis en la causa oberta a l'entorn del referèndum.

Entre el més d'un centenar de noms sol·licitats per les parts, també consten el lehendakari Iñigo Urkullu, els diputats d'ERC Gabriel Rufián i Joan Tardà, l'exlíder del PDECat Marta Pascal, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'exdelegat del govern espanyol Enric Millo. A més, també es preveu la compareixença de diversos ciutadans lesionats durant el referèndum de l'1-O, així com agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

No obstant això, el Suprem denega la compareixença com a testimonis del rei Felip VI perquè "ho prohibeix expressament l'article 411 de la Llei d'Enjudiciament Criminal", i tampoc acceptarà -en nom seu- el representant de la Casa Reial, Raúl Alfonsín, ja que no admet els "testimonis per substitució".

L'expresident de Catalunya Carles Puigdemont també ha estat descartat com a testimoni, ja que està processat per rebel·lió en el mateix procediment, malgrat que les causes estan separades.

A més, tampoc s'accepta la citació de Pilar Rahola, ja que es consideren "prescindibles" les seves valoracions, i tampoc es permetrà el testimoniatge del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, que va difondre a través d'un grup de WhatApp un missatge que posava en dubte la imparcialitat del tribunal que presideix Manuel Marchena.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari