Tensió als trasllats de Forcadell i Bassa

Reprodueix vídeo

El trasllat a Madrid dels dirigents del procés tancats en centres penitenciaris catalans ha començat aquest divendres a primera hora del matí. Han sortit de les presons Mas d'Enric, Puig de les Basses i Lledoners, en direcció a la de Brians 2. Des d'allà, segons ha informat el departament de Justícia de la Generalitat, han iniciat poc abans de les 9.30 hores el viatge cap a Madrid, on ingressaran als centres de Soto del Real i Alcalá Meco a l'espera de ser jutjats al Tribunal Suprem.

Manifestants que protestaven pel trasllat de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell han mirat d'obstaculitzar la circulació de la comitiva que abandonava la presó de Mas d'Enric. Agents dels Mossos d'Esquadra els han apartat amb cops de porra i una persona colpejada ha estat traslladada en ambulància, informa del Diari de Tarragona.

Com en el cas de Forcadell, també s'han viscut moments de tensió quan s'iniciava el trasllat de l'exconsellera Dolors Bassa cap a Brians 2 i els Mossos han format un cordó per protegir els vehicles. Els manifestants han retret als Mossos que "no us mereixeu la senyera que porteu" i han cridat "som gent de pau".

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha arribat a Brians 2 abans de les set del matí i preveu fer una declaració institucional a la Generalitat aquest migdia. Torra va anunciar que assistiria al judici, l'inici del qual el Suprem ha endarrerit fins al 12 de febrer, arran de la petició de les defenses per poder preparar les sessions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides