El Parlament Europeu reconeix Guaidó com a “legítim president interí de Veneçuela”

Maduro, el president electe, va rebutjar la convocatòria d'eleccions presidencials demanada per la Unió Europea
Juan Guaidó
Juan Guaidó

El Parlament Europeu ha reconegut aquest dijous Juan Guaidó com a "legítim president interí de Veneçuela" després que Nicolás Maduro rebutgés la convocatòria d'eleccions presidencials que havia demanat la Unió Europea.

Guaidó, que és el president de l'Assemblea Nacional del país sud-americà, va apel·lar a tres articles de la Constitució veneçolana per proclamar-se president interí, desplaçant Maduro. Per bé que no hi ha cap norma que encaixi exactament amb la situació, segons els opositors al chavisme, es va consumar la violació de l'ordre constitucional quan Maduro es va proclamar president per a un nou mandat aquest mes de gener a partir dels resultats de les eleccions del passat maig que han denunciat com a fraudulentes, i amb el funcionament de l'Assemblea Nacional Constituent.

Després que l'ultimàtum de la UE per a la convocatòria electoral no mogués Maduro de la seva posició, l'Eurocambra ha aprovat una resolució que reconeix Guaidó i li atorga suport pel seu "full de ruta", que hauria de portar els veneçolans a les urnes. El president del Parlament Europeu, Alberto Tajani, ja havia declarat les darreres hores que Guaidó és l'únic interlocutor de la institució comunitària a Veneçuela. L’Eurocambra, així mateix, ha instat la UE a reconèixer Guaidó i ha demanat l’alliberament dels tres periodistes de l’agència EFE detinguts a Veneçuela.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari