La Sindicatura qüestiona els pagaments de TV3 a sis productores

Les empreses assenyalades es reparteixen el 74% de les produccions externes que la televisió pública contracta
Exteriors de TV3
Exteriors de TV3

Sis empreses es reparteixen el 74% de les produccions externes que TV3 contracta, segons un informe de la Sindicatura de Comptes, on es qüestionen els alts sous d'alguns presentadors "estrella", els desviaments pressupostaris i el pagament del 10% dels ingressos publicitaris a aquestes productores.

Una cosa que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l'ens que gestiona TV3 i Catalunya Ràdio, justifica en les audiències, en un mercat competitiu i en la necessitat d'incentivar al sector audiovisual.

L'òrgan fiscalitzador ha publicat i enviat al Parlament un informe sobre la producció de programes de la CCMA corresponent a 2016. Per a això, ha analitzat un 84,4% de la despesa de producció associada, un 74,46% de la qual "correspon a sis productores".

Entre aquestes empreses que s'emporten la major part dels contractes figuren, segons dades de la mateixa CCMA, les vinculades a Toni Soler, Andreu Buenafuente i Jaume Roures.

L'informe detecta que en sis programes es van produir increments significatius de cost que CCMA justifica en les pressions del mercat i pels índexs d'audiència".

Així mateix, en dos programes es van establir clàusules de repartiment dels rendiments econòmics de les produccions que la Sindicatura considera que no s'ajusten al que estableix la norma reguladora del procediment de selecció i contractació de continguts audiovisuals".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides