L’ANC es converteix en el malson del Quim Torra institucional

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha estat aliada i col·laboradora de tots els governs de la Generalitat des que Artur Mas es va afegir a l’onada sobiranista amb  la consulta del  9-N i les eleccions plebiscitàries. Però amb Quim Torra hi ha hagut un punt d’inflexió, un trencament entre l’entitat i Palau. I és tan evident que l’ANC ha arribat a fer un vídeo acusant el govern de Torra d’autonomista i de no tenir valor per implementar els resultats de l’1-O.

Els dirigents de l’entitat independentista asseguren que la política del consell executiu presidit per Quim Torra  els ha obligat a convertir-se en un corcó, en el malson del Molt Honorable. Però a més, admeten que, segurament, amb un altre president no hagués estat tan explícit. En aquest sentit, consideren que els plantejaments radicals i el passat d’activista de Torra ara li juguen en contra. Com també ho fa el fet que, malgrat acceptar la situació autonòmica, segueixi parlant de la “República proclamada” o afirmar que la independència és a tocar. “Si realment ho creu, que ho faci. I si no ho ha de fer, que ho digui o que marxi”, diu un membre del secretariat de l’ANC en privat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides