Veïns del Raval, indignats amb la presidenta del Macba

Dues plataformes es disputen l’espai i l’Ajuntament i la Generalitat tampoc s’entenen
Façana del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba)

L’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) a la Capella de la Casa de la Misericòrdia fa temps que genera conflicte al barri del Raval. Dues plataformes es disputen aquest espai. D’un costat, la que reclama un “CAP Raval Nord digne!”, que vol que es construeixi un nou centre d’atenció primària a la capella, i d’un altre, la que impulsa que es dediqui a activitats museístiques.

La situació es tensa i, a més dels veïns i el Macba enfronta l’Ajuntament i els departaments de Salut i Patrimoni de la Generalitat. Unes declaracions de la presidenta de la Fundació Macba, Ainhoa Grandes, aquest dilluns, en la presentació del manifest ‘+Macba +Cultura” han afegit més llenya al foc de la polèmica. Grandes va fer una crida a “frenar el desnonament que pateix el Macba a mans de l’Ajuntament”.

Molts veïns i membres de la plataforma que reclama el nou CAP han expressat la seva indignació per aquestes afirmacions i han demanat el cessament de Grandes. Un d’aquests veïns es queixava a les xarxes socials que “emprar la paraula ‘desnonament’ quan a pocs metres del seu museu n’hi ha preparats dos és de persona miserable que pretén escarnir la ciutadania amb l’excusa de defensar la cultura”.

El manifest que reclama l’ampliació del Macba a la Capella de la Misericòrdia ha recollit unes 3.000 adhesions i inclou noms destacats del món de la cultura de la ciutat, com Carles Duarte, Frederic Amat, Neus Ballús, Isona Passola, Carme Riera o Pere Portabella. Els veïns partidaris del nou CAP n’han aconseguit més de 6.000 i han forçat que es debati aquesta qüestió al ple municipal d’aquest mes de febrer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides