Oriol Junqueras reapareix en format holograma

El líder d'ERC projecta la centralitat del partit davant l'aparició de la Crida, en una conferència a Barcelona
Un holograma de Junqueras

L'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, en presó preventiva a la presó de Lledoners, ha 'reaparegut' aquest dimarts en un acte d'ERC. L'acte ha consistit en una conferència seva escrita de pròpia mà i 'pronunciada' sobre l'escenari del Sant Jordi Club, a Barcelona, per un holograma del líder republicà.

"Sí, ho tornaria a fer". Amb aquesta idea ha arrencat Junqueras la conferència que posa rumb al judici de l'1-O. En un acte dels republicans que ha omplert el Sant Jordi Club -amb intervencions prèvies de Marta Rovira, Roger Torrent i Pere Aragonès-, el líder d'ERC ha donat el tret de sortida a una estratègia per enfrontar-se al Tribunal Suprem, sobre la qual pivotarà també la campanya de les eleccions municipals i europees.

Segons Junqueras, "qui realment té por és l'Estat" davant d'un judici que el fa exhibir la seva "feblesa" i que no frenarà l'independentisme: "No ens aturarem ni resignarem mai".

Davant d'unes 3.000 persones i gràcies a la veu, entre d'altres, del seu germà Roger -que ha llegit el text escrit des de Lledoners mentre a l'escenari es projectava un holograma del president d'ERC-, Junqueras ha situat el judici com una eina per fer caure el règim del 78. "Si necessiten tot això per evitar que el poble i la democràcia decideixi quin futur vol, és que realment estan perduts i només és qüestió de temps que el règim acabi caient", ha assegurat el candidat republicà a les europees.

I és que, segons Junqueras, poden empresonar uns líders polítics però "les idees persisteixen" i no podran fer pensar diferent més de dos milions de catalans. "Fins quan retindran a tot un poble per la força?", ha etzibat, després que en l'arrencada recordés tots i cadascun dels presos i els exiliats.

Tres dies després del congrés fundacional de la Crida, Junqueras ha projectat ERC com la representació de "l'independentisme obert i efectiu", facilitador de "majories estirant a banda i banda". "Som els que podem articular políticament aquestes majories àmplies de fins al 80% sumant i teixint complicitats", ha insistit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides