El Suprem veu risc de fugida dels presos i rebutja alliberar-los

Els líders independentistes empresonats havien demanat poder sortir de la presó durant el judici
Rull i Turull
Rull i Turull

El Tribunal Suprem torna a rebutjar, un cop més, les peticions de llibertat dels presos a les portes del judici. El tribunal assegura que el cas dels líders independentistes no és equiparable al del dissident turc Selahattin Demirtaş, en presó provisional, a qui el Tribunal d'Estrasburg ha donat la raó i ha demanat que quedi en llibertat. A més, el tribunal afirma que ara encara hi ha més risc de fugida.

Nou cop de porta del Suprem als presos independentistes, que als escrits de defensa havien demanat poder sortir de la presó durant el judici i plantejaven mesures alternatives (com ara la signatura diària, el control telemàtic o la vigilància policial).

Segons el tribunal, s'ha intensificat el risc de fugida de Junqueras, Forn, Romeva, Rull, Turull, els Jordis, Forcadell i Bassa perquè existeixen estructures de poder organitzades que s'han posat al servei dels que són a l'estranger, fugint de la justícia. I per justificar-ho, el Suprem recorda que la doctrina d'Estrasburg valora l'existència de contactes a l'estranger per avaluar el risc de fugida.

Entre altres raons, assenyala que altres processats, declarats en rebel·lia, com l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, o la número dos d'ERC, Marta Rovira, mantenen la seva activitat política, fins i tot amb reunions amb dirigents del Govern o del Parlament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides