El Reus, a Segona B i tres anys fora del futbol professional

La gestió de Joan Oliver condemna el club al descens
Joan Oliver
Joan Oliver

El jutge de disciplina social de la Lliga espanyola de futbol ha castigat amb el descens de categoria, l'expulsió del futbol professional i una multa la mala gestió del CF Reus, responsabilitat pel seu anterior màxim accionista, Joan Oliver.

El Reus, que disputava fins ara la Segona Divisió, haurà de competir a la Segona Divisió B, la tercera categoria del futbol espanyol. A més, queda exclòs durant tres anys del futbol professional -Primera o Segona Divisió- i ha de pagar una multa de 250.000 euros per les irregularitats d'Oliver, sota la direcció del qual el club va aconseguir pujar a Segona.

La venda del Reus, que Oliver va anunciar durant setmanes que arribaria però no va aconseguir fins fa uns dies, resta al marge de la decisió, explica el jutge en la seva resolució, en la qual exterioritza dubtes sobre l'operació: "El sanejament (presumpte o real, total o parcial, creïble o no) d'una entitat després d'haver realitzat el fet infractor i haver-se'n beneficiat no pot tenir efectes enervadors de la sanció".

Oliver es va vendre el club a l'empresa US Real State Investment, encapçalada per Russell Platt i Clifton Onolfo, que es van fer càrrec del deute de 5 milions d'euros quan el club semblava condemnat a la desaparició pels reiterats impagaments als jugadors. Aquests inversors immobiliaris han aterrat anunciant una reforma de l'estadi, així com la construcció d'un centre comercial i d'habitatges.

Els responsables del Reus podrien recórrer davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS). De moment, han viatjat a Madrid per reunir-se amb els presidents de la Lliga, Javier Tebas, i de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales. La decisió del jutge de la Lliga, que entra en vigor immediatament, en qualsevol cas, allibera a tota la plantilla, de manera que els jugadors poden signar contractes amb altres clubs.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari