Cuixart vol un judici en català

El president d'Òmnium entén que declarar amb intèrpret "blanqueja" la justícia espanyola
cuixart tv3
cuixart tv3

El president d’Òmnium Jordi Cuixart acusa el Tribunal Suprem de vulnerar els seus drets lingüístics com a parlant del català i opina que l’oferta del tribunal de posar-li un intèrpret durant el judici de l’1-O només serveix per ‘blanquejar’ la imatge de la justícia espanyola.

“Declarar amb un intèrpret blanqueja una justícia espanyola que em nega un judici íntegre en català”, ha assegurat el president d’Òmnium en un comunicat.

En aquest sentit, l’organització recorda que hi ha hagut casos a la justícia espanyola de persones que han renunciat en ple judici a l’intèrpret per la “baixa qualitat de la traducció”.

Per Cuixart, l’únic context en què el judici podria fer-se respectant la Carta Europea de les Llengües és si la causa es trasllada a Catalunya mentre que mantenir-la a Madrid demostra “la nul·la sensibilitat i respecte de l’Estat espanyol per les llengües que conviuen al seu territori”.

Tant Òmnium com el seu president consideren que amb un intèrpret Cuixart podria veure perjudicada la seva defensa, perquè “es perden la literalitat, i matisos, i implica interposar una pantalla entre el tribunal i el declarant, sigui un acusat, un testimoni o un pèrit”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides