Neix la Crida, amb Sànchez de líder, i sense l’encaix del PDECat

El nou moviment de Puigdemont celebra el congrés constituent a Barcelona
Quim Torra en el congrés de la Crida

El congrés constituent de la Crida Nacional per la República ha votat avui Jordi Sánchez com a president. Toni Morral serà el secretari general d'aquest moviment impulsat pel mateix Sànchez, per l'expresident Carles Puigdemont i pel president Quim Torra.

A part de la llista guanyadora, també ha participat en el congrés una llista alternativa encapçalada per l'advocat i economista Jordi Ferrés, amb l'escriptor Oriol Izquierdo, com a candidat a la secretaria general.

Sànchez ha bastit una candidatura en la qual hi conviuen membres del Govern –Elsa Artadi, Damià Calvet i Laura Borràs-, exdirigents del PSC –Ferran Mascarell i Marina Geli– i exmembres del secretariat de l'ANC, com ara Jordi Pairó, Marcel Padrós i Irene Negre. Hi ha una integrant de la direcció del PDECat –Montserrat Morante, propera a Míriam Nogueras- i també dues personalitats d'ERC. Es tracta de Josep Andreu, alcalde de Montblanc, i Àngels Cabasés, exdiputada dels republicans. Puntals del grup parlamentari com Albert Batet i Gemma Geis completen la cúpula.

El projecte ha anat virant des que es va presentar a mitjans de juliol: en aquell moment aspirava a ser una plataforma que aixoplugués tots els partits independentistes -PDECat, ERC i CUP-, però, després de les múltiples negatives, ara pretén l'adhesió individual dels militants. Ni tan sols el PDECat ha trobat el seu encaix en el nou invent de Puigdemont.

Al conclave s'hi han inscrit unes 4.000 persones dels 16.000 fundadors i 50.000 adherits que té el nou moviment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides