Els VTCs exigeixen reunir-se amb el Govern

Reprodueix vídeo

Els VTCs continuen en peu de guerra. Els treballadors d'Uber i Cabify es van plantar ahir divendres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir una reunió amb l'Ajuntament i el Govern, que dimarts que ve aprovarà el decret que els obligarà a treballar només amb clients que hagin contractat el servei 15 minuts abans.

Abans de l'estiu, l'Autoritat Metropolitana de Barcelona ampliarà la precontractació a una hora. Mentrestant, els VTCs continuen aturats a la Diagonal, entre Francesc Macià i Maria Cristina, i hi estaran almenys fins dimarts.

Una de les empreses que té més llicències VTC a Catalunya és Vector Ronda. La setmana passada van acomiadar 20 treballadors, i la setmana que ve rescindiran el contracte a una vuitantena més de conductors. El conseller delegat de Vector Ronda, Miguel Ángel Toledo, dona les culpes al govern. I diu que tindran els cotxes aturats a la Diagonal fins, com a mínim, dimarts que ve, que serà quan podran llegir el decret.

En 24 hores, els treballadors d'Uber i Cabify ja han recollit 121.000 signatures a favor de salvar les VTC a Catalunya: 115.000 a través de la plataforma Change.org i 6.000 a peu de carrer, a la mateixa Diagonal.

La patronal Unauto assegura que el decret del Govern no només expulsarà Uber i Cabify de Barcelona, sinó totes les empreses del sector. Diuen que n'hi ha fins a 73 amb gairebé 4.000 treballadors i algunes ja estarien preparant plans per fer acomiadaments. El president d'Unauto, Eduardo Martín, en responsabilitza directament el conseller de Territori, Damià Calvet, i li demana que plegui.

També demanen al president Quim Torra que paralitzi l'aprovació de la normativa, i tenen esperances de tombar el reglament, sigui per la via judicial o per la política.

Això mentre els taxistes avisen que el que ells han acceptat només és una treva amb el Govern i que, a partir d'ara, estaran molt pendents que cap cotxe amb llicència VTC se salti la nova normativa.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari