Els VTCs exigeixen reunir-se amb el Govern

Reprodueix vídeo

Els VTCs continuen en peu de guerra. Els treballadors d'Uber i Cabify es van plantar ahir divendres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir una reunió amb l'Ajuntament i el Govern, que dimarts que ve aprovarà el decret que els obligarà a treballar només amb clients que hagin contractat el servei 15 minuts abans.

Abans de l'estiu, l'Autoritat Metropolitana de Barcelona ampliarà la precontractació a una hora. Mentrestant, els VTCs continuen aturats a la Diagonal, entre Francesc Macià i Maria Cristina, i hi estaran almenys fins dimarts.

Una de les empreses que té més llicències VTC a Catalunya és Vector Ronda. La setmana passada van acomiadar 20 treballadors, i la setmana que ve rescindiran el contracte a una vuitantena més de conductors. El conseller delegat de Vector Ronda, Miguel Ángel Toledo, dona les culpes al govern. I diu que tindran els cotxes aturats a la Diagonal fins, com a mínim, dimarts que ve, que serà quan podran llegir el decret.

En 24 hores, els treballadors d'Uber i Cabify ja han recollit 121.000 signatures a favor de salvar les VTC a Catalunya: 115.000 a través de la plataforma Change.org i 6.000 a peu de carrer, a la mateixa Diagonal.

La patronal Unauto assegura que el decret del Govern no només expulsarà Uber i Cabify de Barcelona, sinó totes les empreses del sector. Diuen que n'hi ha fins a 73 amb gairebé 4.000 treballadors i algunes ja estarien preparant plans per fer acomiadaments. El president d'Unauto, Eduardo Martín, en responsabilitza directament el conseller de Territori, Damià Calvet, i li demana que plegui.

També demanen al president Quim Torra que paralitzi l'aprovació de la normativa, i tenen esperances de tombar el reglament, sigui per la via judicial o per la política.

Això mentre els taxistes avisen que el que ells han acceptat només és una treva amb el Govern i que, a partir d'ara, estaran molt pendents que cap cotxe amb llicència VTC se salti la nova normativa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides